RSS

MOVEMBER - O raku mod

Rak mod je najpogostejši med moškimi, starimi 20-50 let.Bolj ogroženi so tisti, ki so imeli v otroštvu razvojno napako – nespuščeno modo. Pomembno je, da si predvsem mlajši moški redno sami pregledujejo moda. Možnost ozdravitve je večja, če je bolezen odkrita v začetni stopnji razvoja, zato boste z rednim samopregledovanjem mod lahko hitro prepoznali morebitne bolezenske spremembe.Več informacij o samopregledovanju lahko dobite v naši...
Preberite več
ABC o HPV - delavnice za srednješolce

ABC o HPV - delavnice za srednješolce

Kaj so humani papilomavirusi (HPV), kaj povzročajo in kako se zaščitimo pred njimi?Veseli smo, da bo odgovore na ta vprašanja bo poznalo vedno več dijakov!Aktivnosti potekajo v okviru projekta Priporočila proti raku naj ne obvisijo v zraku, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje RS, v sodelovanju z društvom študentov medicine Virus.
Preberite več
Rožnati oktober na Srednji šoli za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo

Rožnati oktober na Srednji šoli za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo

V projekt Priporočila proti raku naj ne obvisijo v zraku se je vključila tudi Srednja šola za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo v Ljubljani.Imeli smo že prvo skupno akcijo: dijakinje - ambasadorke Kodeksa so sošolkam prvega letnika predstavile možnosti in pomen preprečevanja raka in jih opomnila na samopregledovanje dojk.  Bravo, dekleta!  
Preberite več

Srečanje z ambasadorkami Kodeksa v podjetjih

Na srečanju z ambasadorkami Kodeksa v podjetjih je bilo prav zares srčno!Kot je povedala ena izmed udeleženk: "Vse predstavitve so bile super in hkrati tudi zelo lepa predstavitev radioterapije. Tako dober in varen občutek sem dobila tam, da če mi bo potrebno kdaj iti tja, se bom počutila v varnih rokah."Hvala vsem, da ste si vzele čas - veselimo se že novih skupnih podvigov!  
Preberite več
ABC o HPV - serija delavnic za dijake

ABC o HPV - serija delavnic za dijake

Na Zvezi želimo, da bi mladi sprejemali utemeljene in odgovorne odločitve glede svojega zdravja. Zato začenjamo serijo delavnic z naslovom ABC o HPV, kjer bomo dijake srednjih šol izobraževali o možnostih in pomenu preventive pred humanimi papiloma virusi (HPV).Aktivnosti bodo potekale v sodelovanju z društvom študentov medicine Virus, v okviru projekta Priporočila proti raku naj ne obvisijo v zraku, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje RS. &nbs...
Preberite več

Zaključen XXVI. Rejev seminar

Letošnji, že 26. seminar dr. Dušana Reje z naslovom Alkohol in rak, je bil med gosti odlično sprejet, saj so se predavatelji obravnavane teme dotaknili z zelo različnih strokovnih kotov. Kmalu objavimo še povezavo do video vsebin. 
Preberite več
Abeceda o humanih papilomavirusih

Abeceda o humanih papilomavirusih

V povezovanju je moč, zato se je Zveza slovenskih društev za boj proti raku pri izvajanju ciljev projekta "Priporočila proti raku naj ne obvisijo v zraku" povezala z vodstvom Dijaškega doma Ivan Cankar v Ljubljani in 4. oktobra 2018 izvedla zdravstveno vzgojne urice pod naslovom Abeceda o humanih papilomavirusih. Udeležili so se je dijakinje, dijaki in vzgojitelji določenih vzgojnih skupin. 
Preberite več
Priporočila: začetek drugega leta

Priporočila: začetek drugega leta

Začelo se je novo šolsko leto, z njim pa tudi novo leto sodelovanja z dijaki devetih ljubljanskih srednjih šol in njihovimi mentorji v okviru projekta Priporočila proti raku naj ne obvisijo v zraku.Le kaj vse bo našim sodelavcem uspelo letos? 
Preberite več
Rak in simboli

Rak in simboli

Raba pentelj, ki opozarjajo na določeno vrsto raka, se je začela v 80. letih prejšnjega stoletja, ko si je rožnato pentljo za svoj znak izbrala fondacija Susan G. Komen. Ta nevladna organizacija iz ZDA si je za cilj zadala izkoreniniti raka dojk. Za svoj simbol so izbrali rožnato pentljo, s katero so želeli usmeriti pozornost na to vrsto raka, izobraževati javnost in bolnice ter zbirati sredstva za bolnice in za raziskave o preprečevanju in zdravljenju raka dojk (https://ww5.komen....
Preberite več
Page 9 of 14 First 78[9]1011 Last