Prejemniki plaket in priznanj na 38. slavnostni seji Zveze slovenskih društev za boj proti raku so:


PISNO PRIZNANJE je prejel 

Tim Oddelka za onkološko klinično genetiko (Onkološki inštitut Ljubljana)


BRONASTA PLAKETA: 

  • Na predlog Društva za boj proti raku posavja in obsotelja podeljujemo bronasto plaketo vodstvu podjetja Kostak d.d., ki s svojimi prizadevanji, delom in idejami, ki jih prepleta skozi številne delovne in poklicne aktivnosti, širi priporočila evropskega kodeksa za boj proti raku v svojem kolektivu, občini in celotni regiji.
  • V regijskem društvu za boj proti raku Celje želijo, da priznanje za požrtvovalno delo dobi sodelavka društva Lucija Beškovnik, zdravnica, specialistka javnega zdravja, zaposlena na Območni enoti Celje Nacionalnega inštituta za javno zdravje, članica Društva za boj proti raku regije Celje, ki že vrsto let aktivno prispeva k izvajanju promocijskih aktivnosti društva. 
  • Velenjsko društvo je za bronasto plaketo predlagalo direktorico Lekarne Velenje, mag. Sabino Grm, mag. farm., ki s svojimi donacijami podpira naše aktivnosti in pomaga pri izvedbi programa društva.
  • Svjetlana Pejkunovič, fizioterapevtka in dolgoletna članica Velenjskega društva za boj proti raku, ki že več let skrbi za kakovostno izvedbo telovadbe za člane društva. 

SREBRNA PLAKETA:

  • Na predlog Pomurskega DBPR srebrno plaketo prejme Edith Žižek Sapač, dr. med., spec. druž. med.  Je  priljubljena zdravnica z izrednim posluhom za varovanje in krepitev zdravja.
  • Društvo za boj proti raku Štajerske Maribor je predlagalo, da srebrno plaketo prejme Branka Bezjak, odgovorna urednica revije Štajerc.
  • Kot prejemnico srebrne plakete Društvo za boj proti raku Štajerske Maribor predlaga go. Marjano Puhman, vodjo studia Radia1 v Mariboru.
  • Društvo Ko-RAK je za prejemnico srebrne plakete predlagalo go. Lauro Bonutti Zuljan.           

ČASTNO ČLANSTVO ZVEZE:

  • Dr. Maja Primic Žakelj, dr. med., specialistka epidemiologije in javnega zdravja, dolgoletna predsednica Zveze slovenskih društev za boj proti raku, je s svojim izjemnim znanjem, mednarodnim sodelovanjem in kritičnim pogledom desetletja sooblikovala politiko obvladovanja raka tako v Sloveniji kot Evropi ter vodila in vzgajala novo generacijo. Imenujemo jo za častno predsednico Zveze slovenskih društev za boj proti raku.

 

Iskrene čestitke vsem prejemnikom plaket in priznanj!

Skupaj zmoremo več!