RSS
Solariji - zagorela koža ni znak zdravja

Solariji - zagorela koža ni znak zdravja

Mednarodna agencija za raziskovanje raka (Interntional Agency for Research on Cancer, IARC) je leta 1992 uvrstila uporabo solarijev med verjetno rakotvorne dejavnike (Skupina 2A). Leta 2009 je IARC zaradi novih dokazov o škodljivih učinkih solarijev uvrstila tudi uporabo umetnih virov UV-sevanja v 1. skupino rakotvorni h dejavnikovza ljudi, kjer so med raznimi kemičnimi, fizikalnimi in biološkimi dejavniki tudi azbest, tobak in ioniziroa sevanje. Epidemiološke raziskave so...
Preberite več
Dragi dijaki-ambasadorji Kodeksa,

Dragi dijaki-ambasadorji Kodeksa,

zahvaljujemo se vam za prvo leto našega sodelovanja v projektu Priporočila proti raku naj ne obvisijo v zraku. Želimo vam uspešnega počitka in prijetnih poletnih dogodivščin - pri njih pa ne pozabite na 7. priporočilo Kodeksa …  Se vidimo spet septembra! 
Preberite več
Gardaland 2018

Gardaland 2018

Nagradni izlet ob zaključku programa Vzgoja za nekajenje in zdrav življenjski slog, poimenovan »Življenje je lepo-skrbim za svoje zdravje« v šolskem letu 2017/18.
Preberite več
Dišiš mi po pomladi 2018

Dišiš mi po pomladi 2018

V soorganizaciji Pomurskega društva za boj proti raku in Osnovne šole Janeza Kuharja Razkrižje je ob Svetovnem dnevu brez tobaka, 24. maja, potekala tradicionalna prireditev »Dišiš mi po pomladi« s tematsko razstavo in podelitvijo častnega naziva »Ambasador Evropskega kodeksa proti raku«.Zavzetost in ustvarjalnost šolarjev (ter njihovih mentorjev) je bila prav navdihujoča - hvala vsem!  
Preberite več
Žrebanje potnikov v Gardaland

Žrebanje potnikov v Gardaland

Program vzgoje za nekajenje v šolskem letu 2017/2018 smo zaključili s kulturno prireditvijo na Osnovni šoli Koroški jeklarji na Ravnah na Koroškem. Izmed 4260 prejetih pravilnih odgovorov sedmošolcev smo po regijskem pristopu izžrebali 88 učenk in učencev, ki jih bomo 19. maja 2018 v sodelovanju z Zavodom RS za šolstvo in šolami peljali na že tradicionalni nagradni izlet. Se že veselimo prijetnega druženja!
Preberite več

SLOVENSKI TEDEN BOJA PROTI RAKU

Teden boja proti raku prireja Zveza slovenskih društev za boj proti raku, tudi letos v sodelovanju z Onkološkim inštitutom Ljubljana.Letošnji teden poteka pod geslom »Priporočila proti raku naj ne obvisijo v zraku«, s čimer organizatorji tokrat ponovno izpostavljajo pomen preventive raka. Upoštevanje priporočil Evropskega kodeksa proti raku bi lahko breme raka zmanjšalo za 30–50 %. V posebnem projektu z naslovom, ki je geslo teg...
Preberite več
Page 7 of 10 First 56[7]89 Last