Utrinki Tedna boja proti raku 2019

Če se letos niste uspeli udeležiti katere izmed aktivnosti Tedna boja proti raku, bi si upali trditi, da so aktivnosti same prišle k vam ...

V ponedeljek smo v sodelovanjem z Onkološkim inštitutom Ljubljana organizirali tiskovno konferenco, na kateri so sodelujoči strokovnjaki poudarili pomembnost tako preventive, kot tudi pripravljenosti na prihajajoče demografske izzive. Na konferenci svoje delo predstavila tudi mlada ambasadorka Kodeksa Maša Sedej, dijakinja Srednje turistične šole v Ljubljani.

V torek je Onkološki inštitut odprl svoja vrata, po uvodnih besedah in predavanju ge. Fani Čeh so dijaki in predstavniki ambasadorjev Kodeksa obiskali Oddelek za radioterapijo. 

V sredo je na Ministrstvu za zdravje RS potekala slavnostna seja. Zaslužnim sodelavcem Zveze in regijskih društev za boj proti raku smo podelili častna priznanja. Predsednica Zveze je Citološkemu laboratoriju Splošne bolnišnice Celje tudi izročila sredstva, zbrana v novoletni akciji in namenjena za nakup citološkega mikroskopa. Ponovna hvala vsem sodelujočim podjetjem!

V petek je na OŠ Žirovnica potekalo žrebanje potnikov tradicionalnega izleta v Gardaland - nagrade tistim učencem, ki so podpisali Slovesno obljubo o nekajenju in se zavezali zdravemu življenjskemu slogu.

Teden boja proti raku so s pomočjo mentoric obeležili tudi dijaki, vključeni v projekt Priporočila proti raku naj ne obvisijo v zraku. 

Aktivnosti pa niso potekale le v Ljubljani, temveč tudi po različnih mestih v Sloveniji, v organizaciji regijskih društev za boj proti raku.

Sporočilo letošnjega Tedna, da lahko število novih primerov raka zmanjšamo z upoštevanjem priporočil Evropskega kodeksa, smo razširili tudi z velikodušno pomočjo TV postaj, lekarn, knjižnic in ljubljanskega LPP. 

 

Hvala vsem, ki ste kakor koli soustvarili letošnji Teden boja proti raku!

Priponke

  1. 2019-03-06115212.jpg

Deli z ostalimi