Izlet v Gardaland

Izlet v Gardaland

Zveza SDBPR je skupaj z Zavodom RS za šolstvo ter s pomočjo donacije Delavske hranilnice d.d. tudi v šolskem letu 2022-2023 uspešno izvedla program Vzgoje za nekajenje in zdrav življenjski slog. 85 izžrebanih sedmošolcev iz 11 slovenskih regij, ki so podpisali slovesno obljubo, da v tem šolskem letu ne bodo prižgali cigarete, smo odpeljali na nagradni izlet v Gardaland. Zahvaljujemo se vsem, ki so nam pri izvedbi preventivnega programa pomagali. Še posebno pa ravnateljem sodelujočih osnovnih šol, učiteljem ter učiteljem-spremljevalcem.

Zveza SDBPR ob tem izreka podporo predlogu Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o omejevanju uporabe tobačnih in povezanih izdelkov, ki ga je predlagalo Ministrstvo za zdravje RS. Ta zakon je ključnega pomena za zmanjšanje uporabe tobačnih izdelkov in s tem tudi zmanjšanje števila ljudi, ki trpijo zaradi rakavih obolenj. Še posebej podpiramo prepoved arom v elektronskih cigaretah, saj se zavedamo, da so te arome lahko še bolj privlačne za mlade uporabnike, kar lahko poveča tveganje za zasvojenost in kasnejše bolezni.

Zato pozdravljamo odločnost pri sprejetju ukrepov za omejevanje tobačnih izdelkov ter s tem pomagajmo pri izboljšanju zdravja državljanov.

Deli z ostalimi