Evropski teden boja proti raku 2023

Evropski teden boja proti raku 2023

Od 25. do 31. maja 2023 poteka tradicionalni Evropski teden boja proti raku pod okriljem Zveze evropskih društev proti raku (ECL), katerih članica je tudi Zveza slovenskih društev za boj proti raku

Evropski teden je usmerjen v pospeševanje doseganja Evropskega načrta za boj proti raku, pri čemer ima pomembno vlogo vsak posameznik. Evropski načrt za boj proti raku se osredotoča na reševanje življenj s preprečevanjem raka, zgodnjim odkrivanjem raka, enakimi pravicami pri dostopu do zdravljenja za vse, raziskavami na področju onkologije, digitalnim zdravjem in izboljšanjem kakovosti življenja bolnikov in oseb, ki so preživele raka.

Začetek Evropskega tedna boja proti raku bo zaznamoval dogodek oz. webinar Debelost in rak, na katerega se lahko prijavite tu, s pričetkom ob 10:30 uri: https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_jAxLubjGRjebOWbjW_3qIw#/registration

Evropski teden boja proti raku bodo regijska društva obeležila v svojih skupnostih z različnimi aktivnostmi, predvsem pa s promocijo za udeležbo v slovenskih presejalnih programih ZORA, DORA in Svit, ki rešujejo življenja z zgodnjim odkrivanjem predrakavih in rakavih sprememb. Aktivno bomo širili zavedanje o priporočilih evropskega kodeksa proti raku. pomembno pa je sodelovanje tudi vseh ostalih deležnikov, ki vplivajo na širjenje informacij o boju proti raku.

Če tudi vi želite biti del Evropskega tedna boja proti raku, lahko več informacij in idej za promocijo Evropskega tedna boja proti raku dobite tu.

Day1_25May_Preventio...

Deli z ostalimi