Donatorji iz novoletne akcije 2020/21 donirali sredstva za nakup opreme za video-kolposkopsko ambulanto GK UKC Ljubljana

Donatorji iz novoletne akcije 2020/21 donirali sredstva za nakup opreme za video-kolposkopsko ambulanto GK UKC Ljubljana

V torek, 14. februarja 2022, so v 2. nadstropju Leonišča na Šlajmerjevi ulici 2 svečano odprli novi multidisciplinarni kolposkopski center Ginekološke klinike Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana.

Zveza slovenskih društev za boj proti raku je z donatorskimi sredstvi, zbranimi v novoletni akciji 2020/2021, prispevala pri nakupu opreme za video-kolposkopsko ambulanto, ki jo nujno potrebujejo za prepoznavanje pred/rakavih sprememb materničnega vratu.

Zato iskrena hvala vsem donatorjem za izkazano zaupanje!

Kolposkopski center v Leonišču je prvi center v Sloveniji, ki omogoča poglobljeno kolposkopsko obravnavo in glede na izvid kolposkopskega pregleda nadaljnjo diagnostično in terapevtsko ukrepanje. Odslej bo deloval v popolnoma prenovljenih prostorih, ki so opremljeni s sodobno medicinsko in tehnično opremo ter z informacijskim, koordinacijskim in nadzornim sistemom.

V priponki prilagamo sporočilo za javnost, ki ga je pripravila vodja prenove in vzpostavitve kolposkopskega centra prof. dr. Špela Smrkolj, dr. med., in fotografiji z dogodka, na katerem sta poleg prof. Smrkolj spregovorila strokovni direktor Ginekološke klinike prof. dr. Borut Kobal, dr. med. in predsednica Zveze slovenskih društev za boj proti raku ter vodja državnega programa zgodnjega odkrivanja predrakavih sprememb materničnega vratu ZORA doc. dr. Urška Ivanuš, dr. med.

DONACIJSKA_Listina_2...

1

2

Priponke

  1. IzjavazajavnostobodprtjuKolposkopkegacentranaGKLj_14022023.pdf

Deli z ostalimi