Evropski teden boja proti raku 2022

Evropski teden boja proti raku 2022

Tudi letos v mesecu maju poteka tradicionalni Evropski teden boja proti raku pod okriljem Zveze evropskih društev proti raku (ECL), katerih članica je tudi Zveza slovenskih društev za boj proti raku. Evropski teden boja proti raku, ki poteka od 25. do 31. maja, se je simbolično pričel s slavnostno sejo Zveze slovenskih društev za boj proti raku.

Evropski teden je letos usmerjen v pospeševanje doseganja Evropskega načrta za boj proti raku, pri čemer ima pomembno vlogo vsak posameznik. Evropski načrt za boj proti raku se osredotoča na reševanje življenj s preprečevanjem raka, zgodnjim odkrivanjem raka, enakimi pravicami pri dostopu do zdravljenja za vse, raziskavami na področju onkologije, digitalnim zdravjem in izboljšanjem kakovosti življenja bolnikov in oseb, ki so preživele raka.

Evropski teden boja proti raku bodo regijska društva obeležila v svojih skupnostih z različnimi aktivnostmi, predvsem pa s promocijo za udeležbo v slovenskih presejalnih programih ZORA, DORA in Svit, ki rešujejo življenja z zgodnjim odkrivanjem predrakavih in rakavih sprememb.

Mladi ambasadorji evropskega kodeksa proti raku so pripravili kratek film o izobraževalni mobilni aplikaciji Wasaby (za mlade z nasveti proti raku), ki je dostopen tu. Aktivno bodo širili zavedanje o priporočilih evropskega kodeksa proti raku, pomembno pa je sodelovanje tudi vseh ostalih deležnikov, ki vplivajo na širjenje informacij o boju proti raku.

Če tudi vi želite biti del Evropskega tedna boja proti raku, lahko več informacij in idej za promocijo Evropskega tedna boja proti raku dobite tu.

 

 

Priponke

  1. WASABYSlo3.png

Deli z ostalimi