Zaživela je nova spletna stran BUMPER - Boosting the Usability of the EU Mobile App for Cancer Prevention

Zaživela je nova spletna stran BUMPER - Boosting the Usability of the EU Mobile App for Cancer Prevention

Boosting the Usability of the EU Mobile App for Cancer Prevention (BUMPER)

Zadnjih 30 let je bil Evropski kodeks proti raku (ECAC) najpomembnejše orodje za posredovanje na dokazih temelječih informacij o dejavnikih tveganja za raka in preventivnih ukrepih, ki jih lahko posamezniki sprejmejo zase in za svoje družine, da zmanjšajo tveganje za nastanek raka. 

Zveza slovenskih društev za boj proti raku sodeluje v projektu BUMPER, kjer razvijamo mobilno aplikacijo za preventivo raka v evropskem prostoru, pri kateri se bomo osredotočili na aktivnosti in življenjski slog, s katerim lahko preprečujemo raka. Aplikacija je ena izmed pobud in ciljev Evropskega načrta za boj proti raku in podpira jo Evropska komisija. Cilj aplikacije bo razširiti pokritost in sprejetje sporočil ECAC med široko in raznoliko populacijo. Aplikacija bo na voljo tudi v slovenskem jeziku, namenjena pa bo odraslim, ciljna publika 20 do 65 let.

Če želite izvedeti več o prihajajoči mobilni aplikaciji za preprečevanje raka in promociji sporočil Evropskega kodeksa proti raku obiščite https://bumper.cancer.eu/

 

 

Deli z ostalimi