Kako spodbujati otroke k zdravemu načinu življenja?

Kako spodbujati otroke k zdravemu načinu življenja?

Med otrokom prijaznimi pristopi je tudi gledališka predstava NA ČIRABARKI, ki temelji na strokovnem znanju ter poznavanju otrok in gledališča. ČIRABARKA pljuje čez morje zdravja in dobrega počutja ter skozi igro in smeh osvešča otroke, starše in pedagoške delavce.

Zgodba o Čirabarki pripoveduje o prikupni plišasti posadki, ki pričara številne uganke, ki vodijo do pomembnih spoznanj. Duhovite prigode na palubi so polne humorja, topline in modrosti. Napete zgodbe sove Margarine, opice Čežane, zajca Radiča, mačkona Čilija in drugih potnikov odpirajo pomembna vprašanja o zdravju in s pomočjo čarobne moči lutk pomagajo najmlajšim tlakovat pot do zdravih navad.

Otrokom je po predstavi na voljo publikacija z nasveti in kuharskimi recepti za zdrave prigrizke, ki jih lahko pripravljajo ob pomoči staršev. Staršem in drugim odraslim pa je na voljo zloženka 12 priporočil, ki jih nagovarja k zdravemu načinu življenja.

Predstavo je razvilo gledališče KUKUC v sodelovanju s Pomurskim društvom za boj proti raku v okviru projekta Evropski kodeks proti raku: Od malih nog do zlatih let, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje RS.

Logotip_Ministrstvo_...

 

Deli z ostalimi