Začenja se nov krog programa vzgoje za nekajenje: "Življenje je lepo-skrbim za svoje zdravje"

Začenja se nov krog programa vzgoje za nekajenje: "Življenje je lepo-skrbim za svoje zdravje"

V Zvezi slovenskih društev za boj proti raku  si v sodelovanju z Zavodom RS za šolstvo s programom vzgoje za nekajenje: "Življenje je lepo, skrbim za svoje zdravje" za osnovnošolce od 6. do 8. razreda že več kot 20 let prizadevamo, da bi se med njimi zmanjšalo število kadilcev in da bi prevzeli zdrav življenjski slog nasploh.

Zato smo tudi letos pripravili gradivo, ki bo v pomoč učiteljem pri vodenju šolske ure, namenjene vzgoji
mladih za nekajenje in za zdrav življenjski slog nasploh. V osnutku učne ure za učitelje smo
zapisali le preventivne poudarke. Vsakemu učencu in učenki  je namenjena zgibanka z naslovom »Življenje je lepo – skrbim za svoje zdravje«, kjer je tudi kratek vprašalnik. Učitelje (razrednike) prosimo, da učence opozorijo, naj na vprašanja odgovorijo resno in da izpolnjene vprašalnike do 20.12. 2019 vrnejo po pošti Zvezi slovenskih društev za boj proti raku, Trubarjeva 76 a, 1000 Ljubljana (naslov je na zgibanki, poštnina je plačana). Vrnjene ankete bodo uvršcene v žrebanje in izžrebani sedmošolci bodo v mesecu maju udeleženci tradicionalnega izleta v zabavišcni park Gardaland.

Zveza slovenskih društev za boj proti raku učitelje vabi, da izvedejo predlagan program in tako prispevajo k osvešcanju mladih, da sprejmejo zdrav življenjski slog, s tem pa tudi zmanjšajo kasnejšeo ogroženosti z vrsto rakov.

Če potrebujete  dodatna pojasnila, nam vprašanja pošljite na e-naslov: fani.ceh@protiraku.si.

Spodaj je celoten dopis!


Z veseljem vam bomo odgovorili.
Veselimo se sodelovanja z vami in vas lepo pozdravljamo.

Priponke

  1. Dopis_2019.pdf

Deli z ostalimi