Poletna šola ambasadorjev Kodeksa ECL

Poletna šola ambasadorjev Kodeksa ECL

Z dobrodošlico na Onkološkem inštitutu Ljubljana in sprejemom v Mestni hiši se bo 29. avgusta začela poletna šola za mlade ambasadorje Evropskega kodeksa proti raku, ki ga za udeležence iz večine evropskih držav organizira Evropska liga proti raku (Association of European Cancer Leagues, ECL) v sodelovanju z Zvezo slovenskih društev za boj proti raku in Onkološkim inštitutom Ljubljana.

ECL vsako poletje organizira mednarodno šolo za ambasadorje Kodeksa, na kateri si mladi izmenjajo izkušnje, pridobijo novo znanje in razvijejo strategije za nadaljnje aktivnosti. Letos skoraj 40 udeležencev iz več kot 30 evropskih  držav gosti Zveza slovenskih društev za boj proti raku v sodelovanju z Onkološkim inštitutom Ljubljana. Srečanje bo potekalo na Onkološkem inštitutu Ljubljana, prvi dan pa bo udeležence na Magistratu sprejel podžupan.

Zveza je namreč v pilotnem projektu Priporočila proti raku naj ne obvisijo v zraku, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje RS, sodelovala tudi z 8 ljubljanskimi srednjimi šolami, o Evropskem kodeksu izobrazila več kot 1000 dijakov in za delo ambasadorja Kodeksa pridobila 30 pomembnih mladih angažiranih sodelavcev, ki  ozaveščajo sošolce, domače, znance in prijatelje o možnostih preprečevanja raka. Zato je Zveza za letošnje srečanje predlagala Ljubljano – tako bomo namreč omogočili prenos dobrih praks, mladim pa prepotrebno mreženje.

Upamo, da bodo mladi projektni sodelavci svoje delo nadaljevali tudi pod okriljem Evropske lige proti raku.

Ministrstvu za zdravje RS se najlepše zahvaljujemo za izkazano zaupanje in podporo!

 

projektnanoga-stranZ...

 

Deli z ostalimi