RSS

NOVOLETNA AKCIJA 2017/2018

S sredstvi letošnje novoletne akcije bomo Laboratoriju za citologijo Onkološkega inštituta Ljubljana kupili ergonomski mikroskop, potreben za prepoznavanje predrakavih in rakavih celic v brisu materničnega vratu in s tem podprli presejalni program ZORA.Iskrena hvala vsem, ki ste nam s svojim prispevkom pomagali doseči ta cilj!
Preberite več

NOVEMBER - MESEC PREVENTIVE

Zveza društev za boj proti raku v osnovnih šolah vodi program Vzgoje za nekajenje. Učenke in učenci podpisujejo slovesno obljubo, da v šolskem letu 2017/2018 ne bodo prižgali cigarete.
Preberite več

XXV. SEMINAR "IN MEMORIAM DR. DUŠANA REJE"

 Vabimo vas na jubilejni XXV. seminar"In memoriam dr. Dušana Reje" z naslovomKAJENJE IN RAK – NIKOLI KONČANA ZGODBA,ki bo v četrtek, 19. oktobra 2017, od 9.00 do15.30. urev predavalnici stavbe C, Onkološki inštitut Ljubljana, Zaloška cesta 2, Ljubljana.Kotizacija za udeležbo je 50 EUR. Vključuje zbornik predavanj, drugo gradivo, kosilo inosvežitev med odmorom.Prijave sprejemamo do 16. oktobra 2017 oz. do zapolnitve prostih mest (120).Pri...
Preberite več
Gardaland 2018

Gardaland 2018

Nagradni izlet ob zaključku programa Vzgoja za nekajenje in zdrav življenjski slog, poimenovan »Življenje je lepo-skrbim za svoje zdravje« v šolskem letu 2017/18.
Preberite več

VABILO NA POHOD OB ŽICI - Koraki za zdravje

Nevladne organizacije s področja obvladovanje raka (med njimi tudi naša Zveza) in Nacionalni inštitut za javno zdravje vas vabimo, da se nam pridružite na POHODU OB ŽICI, ki smo ga poimenovali KORAKI ZA ZDRAVJE.Pohod se bo začel 5. maja 2018 ob 8.00 uri na kontrolni točki AGROTEHNIKA GRUDA, Tržaška 132, Ljubljana (blizu parkirišča Dolgi most).S pohodom spodbujamo širšo javnost k redni telesni dejavnosti, ki občutno zmanjša t...
Preberite več
Žrebanje potnikov v Gardaland

Žrebanje potnikov v Gardaland

Program vzgoje za nekajenje v šolskem letu 2017/2018 smo zaključili s kulturno prireditvijo na Osnovni šoli Koroški jeklarji na Ravnah na Koroškem. Izmed 4260 prejetih pravilnih odgovorov sedmošolcev smo po regijskem pristopu izžrebali 88 učenk in učencev, ki jih bomo 19. maja 2018 v sodelovanju z Zavodom RS za šolstvo in šolami peljali na že tradicionalni nagradni izlet. Se že veselimo prijetnega druženja!
Preberite več
Page 1 of 4 FirstPrevious [1]234 Last